Airconditioning

Alle airconditioners werken in principe hetzelfde en bestaan uit een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel zuigt de binnenlucht aan. Deze lucht wordt gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na afkoeling wordt de gekoelde lucht weer de ruimte ingeblazen. Op de juiste temperatuur en in de juiste richting.

Hoe werkt een airco?

1 Een ventilator blaast de warme binnenlucht op een warmtewisselaar, waar een koud koelmiddel stroomt. Het koelmiddel absorbeert de warmte van de lucht en de afgekoelde lucht wordt terug de ruimte ingeblazen. Het koelmiddel circuleert door de koperen leidingen van de binnenunit naar de buitenunit.


2 Door deze warmteoverdracht ondergaat het koelmiddel een verandering. De vloeibare vorm verdampt naar een gasvorm, net zoals water verdampt wanneer het kookt. En net zoals waterdamp terug water wordt wanneer het afkoelt, wordt het koudemiddel weer vloeibaar, wanneer in de buitengroep de opgenomen warmte afgestoten wordt.


3 Het vloeibaar geworden koelmiddel vloeit terug naar de binnenunit. Terug bij de binnenunit geeft het koelmiddel opnieuw de koude lucht af en begint de cirkel opnieuw tot wanneer de ruimte de gewenste temperatuur heeft behaald.

Single split

Bij een single-split installatie is er 1 buitenunit en 1 binnenunit. Er zijn meerdere modellen voorhanden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Deze installatie is geschikt voor het koelen van 1 ruimte of een ruimte met open doorgangen.

Multi split

Een multisplit systeem bestaat uit 1 buitenunit en meerdere binnenunits. Hiermee kan je dus meerdere kamers koelen. Ook kan je de temperatuur apart van elkaar regelen zodat je in elke ruimte de optimale temperatuur kan bereiken.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid. De meest voorkomende toepassing vinden we in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast te koelen. In dit soort toepassingen wordt de warmtepomp koelmachine genoemd.

De ruimte buiten de koelkast wordt hierbij opgewarmd, zodat warmtepompen ook kunnen worden ingezet voor ruimteverwarming. Bijvoorbeeld in supermarkten kan de warmte die uit de koelvitrines gepompt wordt, bijdragen aan de verwarming van de winkelruimte. Warmtepompen worden ook gebruikt voor verwarming van gebouwen. Vooral als zij gecombineerd worden met zonnecollectoren, kunnen ze een grote vermindering van de CO2-uitstoot helpen realiseren.

Daikin Altherma Hybride

Steeds meer huiseigenaars willen hun verwarmingssystemen, met name hun gasketel vervangen met een efficiënter, zuiniger systeem dat minder CO2 uitstoot, minder energieverbruik en de energiefactuur binnen de perken houdt.

De oplossing daarvoor is de DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE

Voor het verwarmen van woningen combineert de Daikin Altherma Hybride een lucht/water warmtepomp met een gascondensatieketel om zo de optimale economische werkingsvoorwaarden te vinden op basis van de energiekosten( elektriciteit, gas), het rendement van de warmtepomp en de warmtevraag. Zo kan het een stijging van 35% in het verwarmingsrendement plus aanzienlijke besparingen opleveren. Voor sanitair warm water optimaliseert DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE de werking van de meest efficiënte gascondensatieboilers.

Zwembadverwarming

De tuin wordt steeds vaker een verlengde van de woonomgeving. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen zwembad aan te leggen.Heerlijk thuis ontspannen en genieten van een verfrissende duik in het buitenbad. U wilt het liefst maandenlang van uw zwembad genieten. Daarvoor is met name in voor- en najaar verwarming van het zwembadwater gewenst. De zwembadwarmtepomp biedt u de mogelijkheid om vanaf maart/april tot en met eind oktober te zwemmen in water van aangename temperatuur.

Thermo Comfort biedt de oplossing. Salco levert en installeert een breed assortiment energiezuinige zwembadwarmtepompen. Warmtepompen die uitmuntend zijn in hun soort en dit voor elk budget.